Kartonnen dozen


Kartonnen dozen worden gemaakt van golfkarton. Golfkarton bestaat uit verschillende lagen papier. De stevigheid van dit karton is afhankelijk van de papiersoort en het golftype dat wordt gebruikt. Des te sterker de golven, des te steviger de doos. In het assortiment van Doosbedrukt.nl vindt u zowel enkel golfs dozen als dubbel golfs dozen, en bij de palletdozen zelfs drie dubbel golfs dozen. De keuze van de juiste kartonnen dozen hangt dus af van het te verpakken product. 


Op onze site vindt u makkelijk uw kartonnen dozen met de dozenzoeker. U geeft in de dozenzoeker de binnenmaten (in milimeters) van de door u gewenste kartonnen dozen op. De dozenzoeker komt automatisch met de beste kartonnen dozen naar voren. Doosbedrukt.nl heeft een ruim aanbod van verschillende soorten, kwaliteiten en kleuren kartonnen dozen. In de dozenzoeker vindt u duidelijke details over kleur, kwaliteit en de golfsoort van het karton. 


Golfsoorten bij kartonnen dozen

De meest gangbare golfen voor enkel golfs kartonnen dozen zijn de B en de C golven. In onze dozenzoeker wordt duidelijk aangegeven om wat voor soort golf het gaat. De B golf is vaak rond de 3 mm dik, een C golf daarentegen is 4 mm dik.  In de dubbel golfs dozen vindt u combinaties van deze golven. De meest gangbare combinatie in dubbel golfs kartonnen dozen is de BC golf. Dit is een stevige kartonnen doos met een wanddikte van rond de 7 mm. De dubbelgolf kwaliteit biedt optimale bescherming tijdens transport, is zeer geschikt voor zwaardere producten, en wordt ook vaak voor exportdoeleinden gebruikt! Daarnaast zijn zij zeer goed stapelbaar, handig als u de kartonnen dozen palletiseert voor verzending. Heeft u een redelijk licht product, maar wilt u wel een goede bescherming tijdens transport, kijkt u dan ook eens naar de EB golven. Deze combinatie van rond de 4,5 mm dikte is een goede keuze!


Zoals eerder genoemd worden kartonnen dozen ook vaak gepalletiseerd. Een gangbaar formaat voor pallets is het euro formaat (120 x 80 cm). Goed palletiseerbare dozen zijn dus bijvoorbeeld dozen van 60*40*40, 80*40*40, 40*30*30 cm en andere combinaties hiervan. Het is immers de bedoeling om de ruimte op de pallet zo goed mogelijk te benutten.

Zoals u merkt hebben wij een ruime keuze aan verschillende kwaliteiten kartonnen dozen. Onze dozenzoeker geeft duidelijke specificaties bij de gevonden kartonnen dozen.Komt u er toch niet uit, of wilt u verpakkingsadvies voor uw kartonnen dozen? Neem gerust contact met ons op!Waarom doosbedrukt.nl

  • Bedrukken in meerdere kleuren
  • Zonder stempelkosten
  • Direct uit voorraad, dus snel in huis
  • Kleine aantallen afnemen
       iDEAL Veilig betalen via iDEAL
       

Contactgegevens


Doosbedrukt.nl
Harderwijkerweg 140b
Ermelo, 3852 AH

info@doosbedrukt.nl
Tel: 0341 - 21 70 20